top of page

Alleen betalen voor je daadwerkelijke privégebruik.

Updated: Aug 28

In de vorige blogpost hebben we de bijtelling in zijn algemeenheid even onder de loep genomen. Normaal gesproken komt dit neer op: het percentage bijtelling (doorgaans 22%) wordt vermenigvuldigd met de cataloguswaarde van de auto. Deze bijtelling wordt opgeteld bij het salaris als de ‘auto van de zaak’ privé wordt gebruikt, zoals gezegd alleen als dit privégebruik meer dan 500 km per kalenderjaar bedraagt. Tot en met 2025 geldt nog een verlaagd tarief voor elektrische auto's en vanaf 2026 is de bijtelling voor alle auto's 22%.


De crux van het "bijtellingsverhaal" is dat je altijd 100% van de verschuldigde bijtelling betaald - onafhankelijk van het aantal kilometers dat je maakt. In de meeste gevallen komt dit neer op een €200 tot €500 per maand privébijdrage - afhankelijk van de auto en het tarief van de inkomstenbelasting.


De Mobi2Share en GoodMoovs oplossing: Parttime Lease


Bij zakelijke Parttime Lease wordt een auto voor een een gedeelte van de tijd door een werkgever geleased en daarbij uitsluitend zakelijk gebruikt door één of meerdere werknemers. Aangezien de auto niet privé mag worden gebruikt gedurende de periode dat deze wordt geleased door de werkgever, is er geen fiscale bijtelling van toepassing. 


Op de momenten dat de auto niet geleased wordt door de werkgever, dus wanneer de Parttime auto niet nodig is voor zakelijke ritten, wordt deze auto door de leasemaatschappij verhuurd aan mobi2share, die deze auto als deelauto aanbiedt via de deelapp. Iedereen die een actief account heeft en geautoriseerd is, kan deze auto dan reserveren en gebruiken.


Dit concept biedt nog veel meer mogelijkheden die gaandeweg ontwikkeld en uitgerold zullen worden. Zo kun je in de toekomst bijvoorbeeld een elektrische auto ook ter beschikking stellen aan een energiebedrijf, die daarmee in staat is om het laden slim te plannen op momenten dat er veel aanbod is van duurzaam opgewekte elektriciteit - een extra reden om van een auto van de zaak een gedeelde auto te maken!

13 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page